понеделник, 25 юли 2011 г.

Откриване: По български

30.VII.2011!!! България ще открие Първата, Единствената, Неповторимата (според строителите и архитектите) в световен мащаб спортна зала. Тя вече си има и име, тоест спонсор. Всичко това щеше да е добре, ако не беше това векът, а също така и страната... май-май?!?

Няколко дни преди грандиозната проява в чест на първото официално събитие в новото съоръжение бяха пуснати и пропуските за него. Но, за кого и колко бяха те и дали тези пропуски не бяха един огромен „пропуск” на организаторите? Защо или по-точно как само за час бяха раздадени тези безплатни пет-шест хиляди заветни талона? Защо те бяха само толкова, при положение, че залата е с капацитет за спортни прояви от над 12 хиляди седящи места?

Ясно е, че в този ден и час трябва да има много официални лица и гости, но чак пък да са повече от редовия и спокойно мога да кажа неподправен фен - е смешно! Не е ли по-добре официалните персони да почакат да настане мигът за отварянето и на други подобни проекти и чак тогава гордо да бият фанфари. Места, които наистина ще са в полза на малки, големи, бедни и богати, а не както вероятно ще бъде полезна само на някои и понякога. Та това е първото направено нещо, не петото или десетото, тях кога ще ги направите. Кога ще направите нещо и в т.нар. от вас провинция? Дано в събота все пак „Арена Армеец” е пълна, защото ако ли не – лошо! Защото истинският привърженик не е само на откривания, той е и на закривания, и на други слабо осветени и невзрачни места.

Жалко, че може би повечето посетители на анонсираната проява ще са с костюми, а не с фланелки и шалове. За някои това бе една от малкото възможности да видят любимците си без да се налага да се лишат от нещо необходимо за битието си. После вече ще се влиза само със солидно заплащане. Тогава вече предполагам, че няма да има само специално поканени, но пък кой знае? Все пак България е страната на неограничените възможности за поредна простотия. И в други сигурно се случват подобни неща, но защо те трябва да са ежедневие тук?

Няма коментари:

Публикуване на коментар